Συνάντηση της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. με το ΠΟΤΑΜΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα  γραφεία του «Ποταμιού» συναντήθηκε χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.) με τον Πρόεδρο του κόμματος κύριο Σταύρο Θεοδωράκη.

Από τη μεριά της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α., η οποία ζήτησε την συνάντηση,  συμμετείχαν οι: Νίκος Σταυρακάκης, Κώστας Καλτσάς, Ελένη Μπούντα, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης και Έφη Τσακαλίδου ενώ από το «Ποτάμι» εκτός από τον Πρόεδρο του κόμματος, παρών ήταν και ο βουλευτής καθηγητής Γιώργος Μαυρωτάς.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα η ομάδα της  ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α., – που είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων, προερχόμενοι από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης αλλά και από τους χώρους της εργασίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του πολιτισμού και της ευρύτερης κοινωνίας – παρουσίασε τις θέσεις και τις επιδιώξεις της κίνησης που επιγραμματικά είναι:

  • Η αντιμετώπιση της Παιδείας συνολικά και διαχρονικά, χωρίς κομματική ταμπέλα αλλά με σαφή προοδευτικό, ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
  • Η διαμόρφωση ενός  μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού σχεδιασμού.
  • Η ενίσχυση και ανάδειξη της Παιδείας ως παράγοντα εξόδου από την κρίση.
  • Η επίτευξη ουσιαστικής συναίνεσης  μεγάλης κλίμακας στο πολιτικό επίπεδο, ως προϋπόθεση για τη επιτυχία  των επίπονων προσπαθειών.

Ο Πρόεδρος του Ποταμιού και τα μέλη της  αντιπροσωπείας της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. συμφώνησαν στην ανάγκη διαρκούς ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας για τα κρίσιμα θέματα της Παιδείας σήμερα.

Το Δελτίο Τύπου

Share