Συνάντηση της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα  γραφεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή,  συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:00 αντιπροσωπεία της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.) με την Πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Η ομάδα της  ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α., – που είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων, που προέρχονται  από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης αλλά και από τους χώρους της εργασίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του πολιτισμού και της ευρύτερης κοινωνίας -, έχει ζητήσει με επιστολές της ανάλογες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις και τις επιδιώξεις της, που επιγραμματικά είναι:

  • Η αντιμετώπιση της Παιδείας συνολικά και διαχρονικά, χωρίς κομματική ταμπέλα αλλά με σαφή προοδευτικό, ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
  • Η διαμόρφωση ενός  μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού σχεδιασμού.
  • Η ενίσχυση και ανάδειξη της Παιδείας ως παράγοντα εξόδου από την κρίση.

Βασική επιδίωξη της Πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ευρειών κοινωνικών συμμαχιών, ώστε να υλοποιηθεί και να εδραιωθεί μια σοβαρή και ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση από τη μεριά της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. συμμετείχαν οι: Νίκος Σταυρακάκης, Κώστας Καλτσάς, Γιάννης Κατσαρός, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης και Έφη Τσακαλίδου ενώ από τη  «Δημοκρατική Συμπαράταξη» εκτός από την Πρόεδρο του κόμματος, συμμετείχαν ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Τόλκας.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στα κρίσιμα ζητήματα της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η  ανάγκη διαρκούς ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας για την  αντιμετώπιση των  θεμάτων  της Παιδείας.

Το Δελτίο Τύπου

Share