Συνάντηση της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα  γραφεία της Νέας Δημοκρατίας,  συναντήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:00 αντιπροσωπεία της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.) με τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που η ομάδα της  ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. έχει ζητήσει με επιστολές της προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις και τις επιδιώξεις της.

Η ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων, που προέρχονται  από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης αλλά και από τους χώρους της εργασίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του πολιτισμού και της ευρύτερης κοινωνίας.

Επιγραμματικά οι θέσεις και επιδιώξεις της Πρωτοβουλίας είναι:

  • Η αντιμετώπιση της Παιδείας συνολικά και διαχρονικά, χωρίς κομματική ταμπέλα αλλά με σαφή προοδευτικό, ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
  • Η διαμόρφωση ενός  μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού σχεδιασμού.
  • Η ενίσχυση και ανάδειξη της Παιδείας ως παράγοντα εξόδου από την κρίση.

Βασική επιδίωξη της Πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ευρειών κοινωνικών συμμαχιών, ώστε να υλοποιηθεί και να εδραιωθεί μια σοβαρή και ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση από τη μεριά της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. συμμετείχαν οι: Νίκος Σταυρακάκης, Κώστας Καλτσάς, Ελένη Μπούντα, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης και Έφη Τσακαλίδου ενώ από τη  «Νέα Δημοκρατία» εκτός από την Πρόεδρο του κόμματος, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων, βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας στον τομέα της Παιδείας, καθώς και οι προτάσεις της Πρωτοβουλίας για την Παιδεία, την Έρευνα, την Καινοτομία και την Ανάπτυξη.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η  ανάγκη διαρκούς ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας για την  αντιμετώπιση των  θεμάτων  της Παιδείας.

Το Δελτίο Τύπου

Share