Συνάντηση της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα  γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς  συναντήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:00 αντιπροσωπεία της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.) με τον Πρόεδρο του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που η ομάδα της  ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. έχει ζητήσει με επιστολές της προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις και τις επιδιώξεις της.

Η ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων, που προέρχονται  από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης αλλά και από τους χώρους της εργασίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του πολιτισμού και της ευρύτερης κοινωνίας.

Επιγραμματικά οι θέσεις και επιδιώξεις της Πρωτοβουλίας είναι:

  • Η αντιμετώπιση της Παιδείας συνολικά και διαχρονικά, χωρίς κομματική ταμπέλα αλλά με σαφή προοδευτικό, ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
  • Η διαμόρφωση ενός  μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού σχεδιασμού.
  • Η ενίσχυση και ανάδειξη της Παιδείας ως παράγοντα εξόδου από την κρίση.

Βασική επιδίωξη της Πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ευρειών κοινωνικών συμμαχιών, ώστε να υλοποιηθεί και να εδραιωθεί μια σοβαρή και ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Από τη μεριά της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α., η οποία ζήτησε την συνάντηση,  συμμετείχαν οι: Νίκος Σταυρακάκης, Κώστας Καλτσάς, και Ανδρέας Παπαδαντωνάκης ενώ από τη  «Δημοκρατική Αριστερά» εκτός από τον Πρόεδρο του κόμματος, παρόντες ήταν τα μέλη του τομέα Παιδείας,  Δαρσινός Τάσος και Ντέλκος Θανάσης

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε η  ανάγκη διαρκούς ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας για την  αντιμετώπιση των  θεμάτων  της Παιδείας.

Το Δελτίο Τύπου

Share