Εσπερίδα: Για ένα Σχολείο Αξιοκρατίας, Άμιλλας και Αριστείας

Ε Σ Π Ε Ρ Ι Δ Α

 «Για ένα Σχολείο Αξιοκρατίας,  Άμιλλας και Αριστείας»

Με αφορμή το ΣΝ του Υπουργείου Παιδείας: «Αναδιοργάνωση των Δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04 Μαΐου 2018, ώρες: 18.00 – 21.00

ΤΟΠΟΣ: Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα

Ζωντανή Μετάδοση από την «Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία: esos.gr»

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.) είναι Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, η οποία αποσκοπεί να συμβάλει στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας κατά τρόπο ολοκληρωμένο, σύγχρονο και σύμφωνο με τις διεθνείς εξελίξεις («Καθολική Μεταρρύθμιση Παιδείας») με την ενεργοποίηση, συνεργασία και σύμπραξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που προέρχονται από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, από τους χώρους της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, της επιστήμης και του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των δράσεων και παρεμβάσεών της από το 2015 η ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α., με αφορμή το νέο ΣΝ για τις Δομές Διοίκησης και Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παίρνει την πρωτοβουλία και αναδεικνύει το θέμα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ποιότητα στην εκπαίδευση και επηρεάζει τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μας και το μέλλον της χώρας μας.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα στης αξιοκρατίας στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης, αλλά και σε όλα τα πεδία της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι από την αρχή του ελληνικού κράτους έγιναν προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί ο χώρος της παιδείας για να δημιουργηθούν κομματικοί στρατοί για να ελέγξουν το κράτος και να χειραγωγήσουν την κοινωνία. Στην πορεία υπήρξε εξέλιξη, προσπάθειες και φωτεινά παραδείγματα, χωρίς, ωστόσο πάντα, με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σήμερα, δυστυχώς βιώνουμε σημαντικές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας, οι οποίες εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν αρνητικά όλα τα επίπεδα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, ξεκινώντας από το Διευθυντή του σχολείου έως και την κατάργηση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου, του βασικού θεσμού που έχει την ευθύνη για την ποιότητα της εκπαίδευσης και την επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και του σχολείου.

Στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε σε ένα δημιουργικό διάλογο για την ανάδειξη ενός σχολείου της αξιοκρατίας και των αξιών σας προσκαλούμε στην εσπερίδα μας.

Π ρ ό γ ρ α μ μ α

Έναρξη, 18:00 – 18.10: Σκοπός και στόχοι της «Πρωτοβουλίας για την Παιδεία και την Ανάπτυξη» [ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.]: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, Καθηγητής, ΕΜΠ, Πρόεδρος «ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.»

18:10 – 18:30: Χαιρετισμοί εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων

1η ΕΝΟΤΗΤΑ: 18:30 – 19:30

ΘΕΜΑ: Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας: «Αναδιοργάνωση των Δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» και οι συνέπειές του στην Εκπαίδευση και την Ελληνική Κοινωνία.

Συντονίστρια: ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΝΤΑ, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος Δ.Σ. ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.

ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Σ.Σ., πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής,

ΚΟΥΜΕΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής,

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ,  Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

ΠΑΡΙΣ ΒΕΝΤΗΡΗΣ, π. Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Εκπαίδευσης, π. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

ΜΠΑΡΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Σχολικός Σύμβουλος  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, π. Πρόεδρος Π.Ε.Σ.Σ.

 

2η ΕΝΟΤΗΤΑ: 19:30 – 21:00

ΘΕΜΑ:  Για ένα Σχολείο Αξιοκρατίας,  Άμιλλας και Αριστείας

Συντονίστρια: ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ, δημοσιογράφος

ΝΙΚΟΣ  ΒΕΤΤΑΣ, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, Νομικός & Διοικητικός Επιστήμονας, πρώην Βουλευτής Επικρατείας με το «ΠΟΤΑΜΙ»

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ, Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος Δ.Ε. ΠΟΣΔΕΠ, μέλος Δ.Σ. ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.

Αφίσα

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.74 MB]

Πρόγραμμα Ημερίδας

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [793.84 KB]

 

Share