Συμπόσιο: Μετά το Λύκειο, τι;

Σ Υ Μ Π Ο Σ Ι Ο

 «Μετά το Λύκειο, τι;»

Για τη ριζική αναδιάρθρωση του μετά το Λύκειο Χώρου Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Έρευνας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018, ώρες: 16:00 – 21:30

                                                                     & Σάββατο 09 Ιουνίου 2018, ώρες: 09:00 – 15:00

ΤΟΠΟΣ: ROYAL OLYMPIC, ATHENS, Αίθουσα «ATTICA»

Αθανασίου Διάκου 28-34, Στύλοι Ολυμπίου Διός, ΑΘΗΝΑ,

[Σταθμός Μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ]

Ζωντανή Μετάδοση από την «Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία: esos.gr»

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.)  είναι Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, η οποία αποσκοπεί να συμβάλει στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος  της χώρας  κατά τρόπο  ολοκληρωμένο,  σύγχρονο και σύμφωνο με  τις  διεθνείς  εξελίξεις    «: Καθολική Μεταρρύθμιση Παιδείας» με την ενεργοποίηση, συνεργασία και σύμπραξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, που προέρχονται από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, από τους χώρους της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, της επιστήμης και του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των δράσεων και παρεμβάσεών της η ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. παίρνει την πρωτοβουλία και αναδεικνύει το θέμα της αναγκαιότητας για τη ριζική αναδιάρθρωση του μετά το Λύκειο Χώρου Εκπαίδευσης Έρευνας και Κατάρτισης και τη σύνδεση αυτής με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Υπάρχει σήμερα η ανάγκη για μια νέα σοβαρή και αξιόπιστη δομή που θα πρέπει να δημιουργηθεί στο Μεταλυκειακό μη Πανεπιστημιακό Χώρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Ο χώρος αυτός πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας από την Πολιτεία, καθώς η ποικιλομορφία των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό το επίπεδο χωρίς καμιά αξιόπιστη αξιολόγηση και πιστοποίηση συνθέτουν ένα επικίνδυνο μείγμα για την ελληνική κοινωνία και οικογένεια.

Στο ίδιο πλαίσιο, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ορθολογική και σύγχρονη αναδιάταξη του ενιαίου χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας σύμφωνα με τη διεθνή πραγματικότητα και τις σύγχρονες τάσεις. Η επικείμενη μαζική, χωρίς σοβαρό σχέδιο και ακαδημαϊκές αρχές πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ επιτείνει την ανάγκη για ένα ορθολογικό ανασχεδιασμό του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μας αλλά και την αξιόπιστη, συστηματική και περιοδική Αξιολόγηση των Ιδρυμάτων  και του ανθρώπινου δυναμικού όλων των κατηγοριών καθώς και την Πιστοποίηση των Προπτυχιακών, των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και των λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων σε όλο το φάσμα τους σύμφωνα με τις βέλτιστες μεθόδους, και τεχνικές που κυριαρχούν στο διεθνή χώρο.

Τέλος, οι προκλήσεις από την αγορά εργασίας και οι τάσεις των νέων τεχνολογιών -κατ’ επέκταση και νέων επαγγελμάτων- αποκαλύπτουν την ανάγκη μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης και στον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μέσα από τη σύνδεσή της με την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, τη διαμόρφωση επαγγελματικών περιγραμμάτων, καθώς και την ανάδειξη θεμάτων πιστοποίησης και επαγγελματικής επάρκειας.

Το παρόν Συμπόσιο στις 8 και 9 Ιουνίου 2018 πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της συγκεκριμένης δράσης μας, γι’ αυτό σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες του Συμποσίου.

Αφίσα Συμποσίου

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [396.18 KB]

Πρόγραμμα Συμποσίου

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [0.97 MB]

 

Share