Η ΠΡΩΠΑΙΔΕΙΑ ισχυρά στηρίζει την επιλογή του Πρύτανη του ΑΠΘ!

Η ΠΡΩΠΑΙΔΕΙΑ στηρίζει απόλυτα την επιλογή του Πρύτανη του ΑΠΘ να ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να επανέλθει στο Πανεπιστήμιο η ακαδημαϊκή ελευθερία, η εύρυθμη λειτουργία, και –τελικά- η δημοκρατική και συνταγματική τάξη, που επιχειρήθηκε να καταλυθεί με την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης.

Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οφείλουν να δράσουν, ώστε να αποδοθούν αμέσως και με  ασφάλεια στο κάθε Πανεπιστήμιο όλοι οι χώροι, που σήμερα βρίσκονται υπό κατάληψη, που αποτελούν άβατο για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και συχνά συνιστούν κέντρα ανομίας επιχειρηματικής και εγκληματικής φύσης.

Όταν αυτό συντελεστεί, θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εξάλειψης των φαινομένων παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια, που πολλοί ανέχονται, αρκετοί δικαιολογούν, και –ευτυχώς- λίγοι υποκινούν και λιγότεροι κατευθύνουν!

Ποτέ  πια εικόνες, όπως αυτή του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προ μηνών, που αποτελούν όνειδος και αισχύνη για τη σχεδόν πενηντάχρονη μεταπολιτευτική δημοκρατία και τον πολιτικό της πολιτισμό!

Share