Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση για Ανάπτυξη: Τι πρέπει να αλλάξει στην Εκπαίδευση,  ώστε οι απόφοιτοι να βρίσκουν δουλειά και οι επιχειρήσεις κατάλληλα στελέχη» 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

 

Αγαπητές φίλες , αγαπητοί φίλοι,

Η ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. σας προσκαλεί στην Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση για Ανάπτυξη: Τι πρέπει να αλλάξει στην Εκπαίδευση,  ώστε οι απόφοιτοι να βρίσκουν δουλειά και οι επιχειρήσεις κατάλληλα στελέχη» την Τρίτη 8 Ιουνίου και ώρα 7 μμ  σε πλατφόρμα Ζoom.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κ Χρίστος Δήμας

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Πέραν των ομιλητών που εμφανίζονται στο 2ο Μέρος του Προγράμματος της εκδήλωσης, έχουν κληθεί και μέχρι στιγμής  έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει, οι κάτωθι εκπρόσωποι Υπουργείων, Οργανισμών, Συνομοσπονδιών, Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων:

 • ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Στέλεχος ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ,  
 • ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ  ΣΟΦΙΑ,  Εκπρόσωπος Τραπέζης της Ελλάδος, 
 • ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων,
 • ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ,  Ομ. Καθηγητής,  τέως  Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΕΛΙΔΕΚ,
 • ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γεν. Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας, Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων,
 • ΓΑΜΒΡΟΣ ΡΟΔΙΟΣ,  Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων
 • ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ,   Μέλος   Δ.Σ.   ΟΑΕΔ, 
 • ΔΡΙΤΣΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,   Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας,
 • ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΒΑΣΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος  «Κ&Ν ΕFTHYMIADIS S.A.»,
 • ΚΟΥΡΟΥΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, Πρόεδρος Θρακικών Εκκοκκιστηρίων
 • ΛΟΥΦΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Πρόεδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, 
 • ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος  «ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ – ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ»
 • ΜΟΧΛΟΥΛΗΣ AΓΓΕΛΟΣ, Μέλος Δ.Σ. ΦΙΛΑΙΟΣ – Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου, 
 • ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Πρόεδρος ΣΕΒΕΚ [Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος] & Διευθύνουσα  Σύμβουλος ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 
 • ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, Γεν. Διευθυντής Συνδέσμου Βιομηχανιών Τυποποίησης & Εξαγωγής Ελαιολάδου,
 • ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και εφόσον το επιθυμείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις ή να καταθέσετε σύντομες τοποθετήσεις πάνω στα ζητήματα, που θα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της Ημερίδας κατά τον γνωστό πλέον σε όλους μας τρόπο μέσω της πλατφόρμας του ZOOM.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.

 

Πληροφορίες για τους εισηγητές

Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1982 έως το 2019 υπηρέτησε στον Τομέα Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Ερευνητικά εργάζεται στην περιοχή των Μη Γραμμικών Απειροδιάστατων Δυναμικών Συστημάτων. Έχει συνεργαστεί με ερευνητικές ομάδες πανεπιστημίων των ΗΠΑ (Brown University), της Γαλλίας (Ecole Polytechnique), του Ηνωμένου Βασιλείου (Heriot-Watt University), της Ελβετίας, της Ρουμανίας, της Ολλανδίας, της Χιλής, κ.α. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες στην περιοχή των Μη Γραμμικών Απειροδιάστατων Δυναμικών Συστημάτων. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά διεθνή συνέδρια, με αντικείμενο τα Μη-Γραμμικά Δυναμικά Συστήματα και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Είναι ιδρυτής του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μαθηματική Προτυποποίηση στις Σύγχρονες Τεχνολογίες και τη Χρηματοοικονομική» (2003), του οποίου υπήρξε Διευθυντής έως το 2019. Τέλος, υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) από το 2005 έως το 2019, ως Πρόεδρος (2009-2013) και Αντιπρόεδρος (2005-2007) και (2013-2015).).

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ. Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Τακτικό Μέλος Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο Νικόλαος  Μουσιόπουλος είναι από το 1989 Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του εκεί Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Είναι επίσης Επίτιμος Καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρλσρούης. Το ερευνητικό του έργο αφορά σε διάφορα θέματα ενεργειακής τεχνικής και περιβαλλοντικής μηχανικής, με συμμετοχή σε πολυάριθμα ανταγωνιστικά προγράμματα, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 20 εκατ. €. Έχει επιβλέψει 42 υποψηφίους διδάκτορες και έχει δημοσιεύσει 220 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (πάνω από 9000 ετεροαναφορές, δείκτης h: 49, Google Scholar). Διαθέτει πλούσια διοικητική πείρα (τρεις θητείες Πρόεδρος Τμήματος, 2006-2010 Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., 2010-2016 Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος). Από τον Ιούλιο 2018 μέχρι τον Απρίλιο 2021 διετέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. αρμόδιος για θέματα Επιστημών Μηχανικού και Τεχνολογίας.  Επί του παρόντος είναι Διευθυντής του Ενεργειακού Τομέα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ. και Αντιπρόεδρος του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ..  Έχει τιμηθεί με το παράσημο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Από το 2002 είναι τακτικό μέλος της Γερμανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina.

ΠΕΤΡΟΣ ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής, του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης, όπου συμμετέχει ενεργά στις ερευνητικές ομάδες Διεθνής και Συγκριτική Εκπαιδευτική Έρευνα, Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση και Μάθηση Ενηλίκων. Διδάσκει Επιστήμες της Αγωγής στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών από το 1993 και έχει σχεδιάσει και προσφέρει μαθήματα σε βασικό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο με ιδιαίτερη έμφαση στο πεδίο, κυρίως, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της Δια Βίου Μάθησης.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η τυπική και μη-τυπική εκπαίδευση ενηλίκων (Folkbildning – Λαϊκή Επιμόρφωση), οι δεξιότητες των εκπαιδευτικών, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, η διασφάλιση της ποιότητας καθώς και η διδασκαλία και μάθηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση («Πανεπιστημιακή Παιδαγωγική»). Έχει μεγάλη εμπειρία από διεθνείς συνεργασίες σε ερευνητικά προγράμματα και διδακτικό έργο και έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο  Graduate School of Education and Human Development του πανεπιστημίου Nagoya της Ιαπωνίας, καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Facultad de Educación, του Πανεπιστημίου Concepción της Χιλής. Από το 2017 είναι Επιστημονικός Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρο. Συμμετέχει, επίσης, ως εξωτερικός αξιολογητής ελληνικών πανεπιστημίων στα πλαίσια της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ [http://www.su.se/profiles/petgou-1.185564]

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Κ. Ραβάνης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διδακτική της Φυσικής στο Université Paris VII-Denis Diderot και διδακτορική διατριβή στη Διδακτική της Φυσικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1988 Ειδικός Επιστήμονας, Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και από το 2004 Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, στο γνωστικό αντικείμενο «Διδακτική της Φυσικής με έμφαση στις διαδικασίες μάθησης και την κριτική προσέγγιση της χρήσης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση». Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος (1999-2001, 2005-2006), Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (2006-2010), μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών (2012-2014). Έχει δημοσιευμένες περισσότερες από 220 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικές εκδόσεις και έχει επιβλέψει 11 διδακτορικές διατριβές οι οποίες ολοκληρώθηκαν. Έχει εκδώσει 4 μονογραφίες και είχε την ευθύνη της έκδοσης 2 συλλογικών τόμων. Δίδαξε ως προσκεκλημένος καθηγητής το 2004 στο Université de Provence στη Γαλλία, το 2010 στο Universidad de Buenos Aires στην Αργεντινή, το 2011 στο Aix-Marseille Université και το 2016 στο Université de Bretagne Occidentale στη Γαλλία. Το Σεπτέμβριο του 2012 προσκλήθηκε με ερευνητική υποτροφία στα Archives Jean Piaget του Université de Genève στην Ελβετία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΘΑΡΑΚΗΣ. Είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης. Διαθέτει εκτενή εμπειρία ανάπτυξης, διαχείρισης και διοίκησης προγραμμάτων, συνεδρίων, έργων και ομάδων καινοτομίας και έχει εργαστεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) και στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ο Δρ. Μ. Καθαράκης είναι σήμερα διευθυντής των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενώ διετέλεσε μέλος του συμβουλίου του Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατέχει εκτεταμένη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και κατοχύρωση της διανοητικής ιδιοκτησίας καθώς εργάστηκε στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως σύμβουλος ευρεσιτεχνιών και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης με αντικείμενο τη μεταφορά τεχνολογίας, αλλά και ως διευθυντής μεταφοράς τεχνολογίας στο Γραφείο Διαμεσολάβησης του ΤΕΙ Κρήτης.  Απέκτησε το πτυχίο του Φυσικού και εξειδίκευση στην ατομική και μοριακή φυσική, από το τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διδακτορικό τίτλο, από τη σχολή ΣΕΜΦΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στον τομέα των Laser. Κατέχει και δεύτερο διδακτορικό δίπλωμα με τίλο «Διαχείριση της τεχνολογίας και ενσωμάτωση της καινοτομίας σε περιφερειακές δομές: διαμόρφωση κριτηρίων στρατηγικής ανάπτυξης» που απέκτησε στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Έχει συγγράψει πλήθος άρθρων δημοσιευμένων σε διεθνή περιοδικά και συμμετείχε στη συγγραφή 2 βιβλιων.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΡΙΜΗΣ. Full Professor and Chair for Combustion Technology, Faculty of Chemical and Process Engineering at the Karlsruhe Institute of Technology (KIT). Academic and Research Field: Chemical and Process Engineering, Combustion, Fluid Mechanics, Reactive Flows in Porous Media, Combustion and Fluid Flow Diagnostics, Thermal Processing, Hydrogen and Fuel Cells, Gas Technologies, Power-to-Gas. Full University Professor and Chair of Combustion Technology at the Karlsruhe Institute of Technology, member of the board of directors of the Engler-Bunte-Institute. Since 2013 Member of the board of directors of the DVGW Research Station in the Engler-BunteInstitute of KIT. Since 2017 Spokesman of the board of directors of the Engler-Bunte-Institute of KIT. Since 2017 CEO of the DVGW Research Station in the Engler-Bunte-Institute of KIT

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Πρόεδρος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Διευθύνων Σύμβουλος της BioSolids ΑΕ (βελτιωτικά εδάφους).  Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SavvyCan – Hellenic Metal Packaging AE. Μέτοχος της National Can Hellas A.E.. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος. Μέλος Δ.Ε. του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ). Γ’ Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Γραμματέας του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Παραγωγής – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη.  Μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρηματικών Πάρκων (ΕΣΕΠΠΑ). Αντιπρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ). Μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ). Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Κάτοχος ΜΒΑ από το University of Stirling (UK), BSc in Business Studies & Economics από το University of Surrey (RIHE). Certified Lead Assessor για συστήματα BSEN ISO, από το Scottish Quality Management Center του University of Stirling. Εχει παρακολουθήσει το INSEAD Executive Education Program (Negotiation Dynamics & Strategic Management).  Κάτοχος του Certificate in Purchasing and Supply Chain Management του International Federation of Purchasing & Supply Management. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Share