Αποχαιρετισμός  στη  Μαριέττα  Γιαννάκου.

 Δ  Ε  Λ Τ  Ι  Ο   Τ  Υ Π  Ο  Υ

ΘΕΜΑ: Αποχαιρετισμός  στη  Μαριέττα  Γιαννάκου.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου, μιας φωτεινής παρουσίας στον δημόσιο βίο της χώρας μας, εντός και εκτός συνόρων, που έδωσε περιεχόμενο και ουσία σε κάθε πρωτοβουλία της, για την Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Υπήρξε μια σπουδαία πολιτικός, συνεπής στις αρχές της, σταθερή στις απόψεις της, τολμηρή στον δημόσιο λόγο, προοδευτική, ασυμβίβαστη και ταυτόχρονα αδογμάτιστη, διαλλακτική, μετριοπαθής, υπέρμαχος του διαλόγου.

Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με σθένος και αξιοπρέπεια τις μάχες της στο κοινωνικό και το ανθρώπινο πεδίο, μια ευγενής οραματίστρια.

Μεσουράνησε στο πολιτικό προσκήνιο μέχρι το τέλος της ζωής της, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων των πολιτικών πλευρών  αλλά και της κοινωνίας μας.

Οι θαρραλέοι και συνεχείς αγώνες της για μια καλύτερη Παιδεία και ειδικά για ένα σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών Ελληνικό Πανεπιστήμιο της αριστείας και της εθνικής προσφοράς, έχουν αφήσει ένα ανεξίτηλο στίγμα. Είμαστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν αντάξιοι συνεχιστές και διάδοχοι, που θα τολμήσουν και θα επιτύχουν να κάνουν πράξη τα οράματά της.

Η απουσία της θα είναι  οδυνηρή και δυσαναπλήρωτη για τα δίσεκτα χρόνια που βλέπουμε να έρχονται για τη χώρα, την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Στους οικείους της εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας. . . .  Καλό της ταξίδι.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Καθηγητής Νικόλαος Μ.  Σταυρακάκης                                   Δρ.  Μιχάλης Καθαράκης

Πρόεδρος                                                                          Γενικός Γραμματέας

Share